Project Description

PRO SE ZAMĚŘOVAT NA VÝBĚR SUROVIN?

V současné době se na trhu objevuje veliké množství potravin. Ne vždy je na první pohled jednoduché mezi nimi rozpoznat potraviny skutečné.

Využívání čerstvých surovin je při vaření pro dětské strávníky zásadní. Jedině tak docílíme nutriční i sytící hodnoty pokrmu současně. Často se v praxi potkáváme s nedostatečným množstvím energie pokrmů, které souvisí s využitím nevhodných surovin. Patří mezi ně vysoce průmyslově zpracované potraviny, polotovary apod. Pokrmy pak obsahují nadbytečné množství soli, jednoduchých sacharidů či nasycených mastných kyselin. Zvyšuje se tím riziko například kardiovaskulárních onemocnění. Je nutné důsledně sledovat kvalitu a složení surovin (energetická hodnota, sůl, sacharidy, tuky…).

S ČÍM VÁM MŮŽEME POMOCI?

Základy zbožíznalství jsou důležité při výběru kvalitních surovin.

Upřednostňujeme potraviny z krátkého dodavatelského řetězce, protože i místo původu hraje roli.

Protože i některá éčka jsou v rámci hygienických norem potřebná.

Najít zdravé a finančně dostupné řešení pro vaši školku/školu.

podrobná analýza jídelníčků dětí

V PŘÍPADĚ ZÁJMU O ANALÝZU VAŠICH JÍDELNÍČKŮ NÁS KONTAKTUJTE.

 
Vaše zpráva byla odeslána. Děkujeme, že jste nás kontaktovali.
Zpráva nebyla odeslána, prosím zkuste to znovu.