Project Description
PROČ ŠKOLIT PERSONÁL ŠKOLNÍCH JÍDELEN?
Nedostatek kvalifikovaného personálu je důsledkem chybného nastavení systému. V oboru pracují často nevyučené kuchařky či kuchaři a zájem o pozice ve školních jídelnách stále klesá. Práce je fyzicky náročná, navíc často společensky nedoceněná. V sytému celoživotního vzdělávání se na tuto oblast nepedagogických pracovníků zcela zapomnělo. Přitom právě oni, mají zdraví našich dětí ve svých rukách.
JAK ŠKOLENÍ PROBÍHÁ?
Školení probíhá v prostorách vaší školky/školy za běžného provozu pod vedením nutričního terapeuta.
Nutriční terapeut se ujme vaření a stráví v kuchyni celý den.
Zaměříme se na chutnost při zachování nutriční hodnoty pokrmů pro dětské strávníky.
Edukace se zaměřuje na správné technologické postupy.
Použité receptury budou zaměstnancům poskytnuty i s teoretickými poznatky.
Vybíráme z několika okruhů dle aktuálních potřeb či sezónnosti (obiloviny, luštěniny, rybí pokrmy, bezmasé pokrmy, svačinky a mnohé další).
Ukážeme si kreativní způsoby dochucování pokrmů.
Možnost kontinuální certifikace zaměstnanců.
Školení plně respektuje potřeby školského zařízení.